Politie Afdeling TIP verzorgt training mensenhandel aan Leger Des Heils

De leidinggevenden van de afdeling Trafficking in Persons (TIP) hebben onlangs een training verzorgd aan het kader en andere vertegenwoordigers van het Leger der Heils.

Tijdens deze training is er ingegaan op het verschil tussen mensensmokkel en mensenhandel alsook verdragen welke door Suriname zijn geratificeerd en wettelijke regelgeving die door Suriname worden gehanteerd om daders te kunnen vervolgen.

Het ligt in de bedoeling om met deze organisatie, die ook het onderdeel bestrijden mensenhandel binnen hun takenpakket heeft, een samenwerking aan te gaan op het gebied van voorlichting. De officier bij het leger Des Heils in Suriname, Majoor Kervin Harry en de aangewezen coördinator Kapitein Nancy Seymonson die samen met TIP het awareness programma zullen opvoeren, gaven afzonderlijk aan uit te kijken naar deze samenwerking die binnenkort een feit zal zijn.

De participanten werden in de gelegenheid gesteld vragen te stellen die beantwoord werden door de TIP vertegenwoordigers bij deze training.

Foto: Vertegenwoordigers van het Leger der Heils tijdens de training verzorgt door de politie afdeling Trafficking in Persons.