Trafficking In Persons doet sessie mensenhandel met buurtmanagers

De leiding van de afdeling Trafficking In Persons (TIP) heeft op dinsdag 17 januari een sessie mensenhandel gehouden met de groep buurtmanagers die onlangs zijn geïnstalleerd. Het doel van deze sessie is meer gericht op het versterken van de samenwerking tussen TIP en de buurtmanagers van de verschillende regio’s en districten. Vanwege hun verantwoordelijkheid als Buurtmanager kunnen zij in aanraking komen met mensenhandel gerelateerde situaties, waarbij de afdeling TIP moet worden ingeschakeld.
Na de inleiding werden de buurtmanagers in de gelegenheid gesteld vragen te stellen cq. suggesties te doen vanuit hun ervaring op het veld. De interactie was hoog te noemen. Aan het eind van deze sessie kregen de buurtmanagers een brochure mee inhoudende procedure en richtlijnen mensenhandel. De nadruk is gelegd op het detecteren van slachtoffers en het ontmantelen van criminele organisaties.
Afspraken omtrent de samenwerking kwamen aan de orde en zullen tussen partijen worden geïntensiveerd.