17-jarige jonge dame aangehouden op verdenking van mensenhandel

Een 17-jarige jonge dame is op dinsdag 16 mei 2023 door medewerkers van de afdeling Trafficking In Person (TIP) aangehouden op verdenking van mensenhandel. De jonge dame wordt ervan verdacht in de maand april 2023 een afspraak te hebben gemaakt met een manspersoon, waana zij een 15-jarig meisje meenam naar een appartement alwaar de manspersoon hen opwachtte. Het 15-jarige meisje werd achtergelaten met de manspersoon. Nadat de 17-jarige geld had ontvangen van de manspersoon, hield zij het 15-jarig meisje voor dat zij eten zou gaan kopen.
Het slachtoffer hield haar moeder voor wat haar was overkomen. Naar zeggen van de 15-jarige is zij door de manspersoon mishandeld en seksueel misbruikt, toen zij weigerde om seks met hem te bedrijven. De moeder kwam naderhand achter de informatie en deed aangifte op de afdeling Jeugdzaken, die het verdere onderzoek in deze zaak heeft overgedragen aan de afdeling Trafficking In Persons (TIP).
De verdachten werden opgespoord en is de 17-jarige op 16 mei 2023 door de politie aangetroffen en aangehouden. Uit het voorlopige onderzoek van de politie is komen vast te staan dat tenminste nog één andere vrouwspersoon was benaderd om seks tegen betaling te hebben met mannen. Het geldbedrag dat zij voor haar diensten zou ontvangen, moest worden afgestaan aan de 17-jarige aangehouden verdachte. Aan de aanhouding van de andere verdachten wordt gewerkt.
Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte door de politie in verzekering gesteld.