Na website Menshasu.org nu ook banners op grensposten voor bewustwording Trafficking In Persons

Het versterken van de bewustwording over mensenhandel moet erin resulteren dat mensen slachtoffers in hun omgeving kunnen herkennen en deze informatie doorgeven, zodat de slachtoffers bevrijd kunnen worden uit die situatie.
De afdeling Trafficking In Persons (TIP) heeft op 30 juli 2022 de website menshasu.org gelanceerd waar alles over mensenhandel staat. 30 juli is wereld dag tegen mensenhandel, waardoor er in dat kader vanaf mei van dit jaar een aantal interventies zijn uitgevoerd om de gemeenschap bewust te maken van mensenhandel. Zo is er een projectvoorstel bewustwording opgesteld dat wordt uitgevoerd. Op verschillende locaties in Suriname zijn er op donderdag 29 juni 2023 banners geplaatst met informatie, gericht op het bestrijden van mensenhandel. Deze banners zijn geplaatst op de Johan Adolf Pengel Internationale luchthaven, de grenspost met Frans-Guyana te Albina en de grenspost met Guyana te South Drain in Nickerie.
Op de banner is informatie opgenomen over de werkwijze van mensenhandelaars tegenover slachtoffers alsook alle contactgegevens van de afdeling TIP. Daarnaast is de informatie op de banners in de talen Engels, Frans en Spaans verwerkt. Het voorwerk is samen met de Immigratiedienst en de Douane gedaan.
Dit bewustwordingsproject is aansluitend aan de lancering van de website. Het projectplan www.mensenhandel.org is gesponsord door de Amerikaanse Ambassade in Suriname en de International Developmentbank (IDB).