Eigenares en partner aangehouden ter zake mensenhandel

De afdeling Trafficking in Persons van het Korps Politie Suriname heeft na verkregen informatie van een anonieme tipgever over een mogelijke mensenhandel zaak, in de avond van zaterdag 22 juni 2024 een inval gepleegd in een woning op een adres te Paramaribo Noord. Volgens die informatie werden er Chinese vrouwen op dat adres verhandeld door de eigenares Z.X en diens partner F.Y.
Bij de inval werden er een negental dames van Chinees afkomst in gezelschap van negen manspersonen aangetroffen. Verder werden er in de woning een grote hoeveelheid condooms en vingercondooms aangetroffen. De dames gaven aan dat zij zich slechts daar bevonden voor een barbecue avond. De negen dames werden vervolgens voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De eigenares en haar partner werden aangehouden en ter voorgeleiding eveneens overgebracht naar het politiebureau.
Uit het voorlopige onderzoek van de politie is naar voren gekomen dat de eigenares Z.X. foto’s van de dames en de locatie van hun verblijfplaats naar klanten stuurde en daarbij ook een geldbedrag aangaf. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de eigenares Z.X. en haar partner F.Y. hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld ter zake, vermoedelijke, mensenhandel.
De negen andere manspersonen zijn door de afdeling Trafficking in Persons opgeroepen voor verhoor.