Mijn ouders verkochten mij (Deel 1)

Ik ben Trina en ik ben 15 jaar. Drie jaar geleden, toen ik twaalf was, bevond ik mij samen met mijn ouders op een leuk traditioneel feestje in Venezuela, het land waar ik geboren en opgebracht ben.

Voordat het feest eindigde benaderde een onbekende vrouw mijn ouders met het verzoek om mij mee te nemen naar Suriname. Zij maakte hun kenbaar dat er in Suriname hele goede voorzieningen zijn voor jonge meisjes. Verder vertelde zij dat voor studenten maandelijks studiegeld werd gestort door de Surinaamse overheid. Aan mijn ouders werd een bedrag van USD 5000,- aangeboden als zij mij zouden meesturen met de onbekende vrouw. Mijn ouders mochten hierover nadenken. Mama had er heel veel twijfels over, maar papa bleef aandringen dat het de beste kans is die hen geboden is aangezien ik in Venezuela vanwege de slechte woonomstandigheden en financiële situatie van mijn ouders mijn studie zou moeten staken na mijn basisschool.

Mijn ouders gingen uiteindelijk akkoord met het voorstel van de onbekende vrouw die later Rita bleek te heten. Rita maakte binnen twee weken al mijn reisdocumenten in orde. Al gauw was ik in Suriname, een voor mij onbekend land. Ik werd in een woning, waarin ik drie dames zag die ook spaans sprekend waren ondergebracht. Er werd een kamer aan mij aangeboden. Ik was de jongste tussen de overige dames.

En toen begon de ellende…

Wordt vervolgd…