Deel 2: Mijn ouders verkochten mij

Aangekomen in Suriname, werd ik in een woning, waarin ik drie dames zag die ook Spaans sprekend waren ondergebracht. Er werd een kamer aan mij aangeboden. Ik was de jongste tussen de overige dames. En toen begon de ellende.

Vanaf de dag van aankomst werd ik door Rita gedwongen om met mannen naar bed te gaan. Ik was het niet gewoon dus ik weigerde. Rita werd daardoor ontzettend kwaad en ik werd mishandeld door een manspersoon die vermoedelijk ook voor Rita diensten verricht. Ik werd opgesloten in mijn kamer. Rita heeft mij gedwongen en onder druk gezet om toch met verschillende mannen naar bed te gaan. Zij verdiende heel veel geld hieraan. Ik kreeg van het geld geen cent.

Ik werd dagelijks uitgeput van het werk dat ik moest verrichten. Ik probeerde meermaals te vluchten, maar elke keer werd ik betrapt en daarom mishandeld en gestraft. Op een dag zag ik vanuit het raam van mijn slaapkamer een lieve vrouw op een afstand. Ik gebruikte een rode blouse om te zwaaien, waardoor ik haar aandacht kon trekken. Ze had al gauw door dat ik haar nodig had. Zij is de persoon die uiteindelijk de politie heeft ingeschakeld om mij te bevrijden uit de situatie waarin ik was. Ik ben geplaatst in een opvanghuis in Suriname waar ik nu daadwerkelijk mijn studie kan vervolgen.