“Ik liep weg van huis en belandde in een goudveld” (Deel 2)

Ik ben een veertienjarige meisje genaamd Chariqua. Zoals vele jongeren van mooie spullen houden, is dat bij mij ook het geval. Mijn ouders konden zich al die luxe die ik graag wilde hebben niet permitteren. Om van het luxe leven te kunnen genieten, liep ik vaker samen met mijn vriendin van huis weg. Wij verdienden ons geld door voornamelijk sex te bedrijven met rijke mannen. Hiervoor werden wij goed betaald.

Ik leerde een vrouw, genaamd Ilse, kennen die een business deed door dames voor een weekje naar het binnenland te brengen om zo wat geld te verdienen. Uiteindelijk gingen wij samen met mevrouw Ilse naar het binnenland waar de goudzoekers aanwezig waren. In de goudvelden hadden wij seks met de mannen aldaar. Wij verdienden heel veel hieraan. De mannen betaalden ons voornamelijk met grammen goud en in USD. Van mijn inkomsten was ik genoodzaakt om 50% af te staan aan Ilse. Dat waren de onderlinge afspraken tussen Ilse en de dames die zij daarheen bracht. Desondanks bleef er genoeg geld/goud over voor mijn benodigdheden.

Achteraf blijkt dat als ik de 50%-regeling niet had getroffen met Ilse, ik inmiddels mijn eigen perceel had kunnen kopen met de opbrengsten. Elke keer als ik terug kwam naar Paramaribo, moest ik mij aanmelden bij de politie omdat mijn moeder steeds aangifte van mijn vermissing deed. De laatste keer was er een vermissingsbericht van mij in de media beland. Uiteindelijk werd ik door de basispolitie overgedragen aan de afdeling Trafficking in Persons. Deze afdeling onderzoekt zaken van mensenhandel. Door deze afdeling werd er grondig onderzoek gedaan naar mijn handel en wandel. Ilse werd ook door de politie opgespoord om een verklaring af te leggen. Ik ben door de politie van deze afdeling gewaarschuwd en door tussenkomst van de politie van Jeugdzaken werd ik in een kinderopvanghuis geplaatst vanwege mijn ongehoorzaamheid aan mijn ouders. Daar krijg ik goede begeleiding.

Ik heb gemeend om mijn wegloop-gedrag achterwege te laten en mijn studie opnieuw op te pakken zodat ik later een goede baan kan vinden. Dan kan ik het luxe leven waar ik naar verlang, leven zonder dat er misbruik van mij wordt gemaakt.