Kapitein der Aluku bewerkstelligt voorlichtingssessie mensenhandel Lawagebied

Rechercheurs van de afdeling Trafficking in Persons (TIP) hebben op donderdag 29 november 2022 voorlichting over mensenhandel verzorgd aan de in dit gebied werkende gouddelvers en anderen. Dit vond plaats in de nachtelijke uren in een bar te “Antonio de Brinco”, een plek dat gelegen is in het Lawagebied en wel aan de linkeroever van de Marowijnerivier.
De voorlichting was gebaseerd op de herkenning en rapportage van strafbare handelingen betreffende mensenhandel. De aanwezigen werden ervan bewust gemaakt wat mensenhandel inhoudt, hoe dit te kunnen herkennen en te voorkomen. Het ligt in de bedoeling de samenleving zo dichtbij mogelijk TIP te brengen, zodat barrière ten aanzien van rapportage van strafbare feiten betreffende mensenhandel kan worden weggewerkt.
Trafficking In Persons, bijgestaan door het Regio Bijstand Team Oost (RBTO), bevond zich in het Lawagebied voor controle werkzaamheden op de zogenoemde cabarets en de goudvelden. De groep werd goed opgevangen door de Kapitein van de Alukus, de heer A. Constant die het mogelijk heeft gemaakt dat de politie de voorlichtingssessie heeft kunnen houden.
Aan de bewoners werd een contactbriefje afgestaan, zodat zij contactgegevens van de afdeling TIP constant kunnen raadplegen bij eventuele constatering van mensenhandel. Het team vertoefde vanaf zondag 27 november tot vrijdag 2 december in het gebied.