49-jarige verdachte aangehouden als dader en medeplichtige mensenhandel

De 49-jarige verdachte H.B. is op vrijdag 12 januari 2024 door medewerkers van de afdeling Trafficking in Persons van het Korps Politie Suriname aangehouden. H.B. wordt ervan verdacht zich tegen betaling schuldig te hebben gemaakt aan seks met een minderjarige. Naar zeggen van het 15-jarige slachtoffer S.M. heeft de verdachte meermalen seks met haar bedreven.

In de maand december 2023 zijn twee andere verdachten in deze zaak aangehouden. Het betreft in deze M.S., zijnde de moeder van het slachtoffer en de ambtenaar R.S., die na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering zijn gesteld ter zake seksueel misbruik en mensenhandel. Het onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat de moeder van het 15-jarig meisje op de hoogte was van alle afspraken met de mannen en dat het kind het verkregen geld aan haar moeder moest afstaan.

De verdachte H.B. die verloofd is met de 19-jarige zus van het slachtoffer S.M. is eveneens na afstemming met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld. De afdeling Trafficking in Persons zet dit onderzoek voort in samenwerking met de afdeling Jeugdzaken.