Deel 2: Lisa Werd 3 Maanden Lang Verhandeld

Mijn naam is Lisa en ik ben opgegroeid in een arm gezin. Mijn moeder werkte als schoonmaakster op een basisschool en mijn vader deed hier en daar enkele jobs, zodat wij konden voorzien in onze levensbehoeften. Ik was 14 jaar oud toen ik verliefd werd op Tino, die heel lief voor me was. Van tijd tot tijd gaf hij wat zakcenten. Ik weet heel goed te koken en werd door Tino benaderd om als keukenassistent te gaan werken in het achterland. Hij beloofde mij dat ik goed betaald zou worden. Na goed nagedacht te hebben, stemde ik in. Ik vertrok na twee weken naar het achterland.

Ik merkte bij aankomst dat er nog twee dames aldaar aanwezig waren. Al gauw bleek dat de plek niet als zodanig was ingericht voor het klaarmaken van voeding en het serveren ervan. Ik werd door een vrouw, genaamd Marie opgevangen en gebracht naar een kamer die ik zou mogen gebruiken. Ik werd vanaf die dag gedwongen om in de prostitutie te werken. De klanten betaalden een bepaald bedrag in USD aan Marie. Uit dit bedrag gaf zij mij slechts SRD 50 na elke klant die ik kreeg. Ik werd moe van dit alles. Ik werd uitgebuit. Ik had vanwege de afstand geen telefonisch bereik en ook geen mogelijkheid om de plaats te verlaten om hulp te zoeken, omdat er een manspersoon aanwezig was die ervoor waakte dat niemand kon weglopen.

Mijn ouders in Paramaribo hoorden drie maanden niets van mij en schakelden de politie in. Ik werd twee weken na het inschakelen van de politie bevrijd uit de situatie waarin ik verkeerde. Ik heb hierna niets meer gehoord van Tino. Tino bleek naderhand lid te zijn van een bende die zich schuldig maakt aan mensenhandel. Mevrouw Marie, Tino en de bewaker zijn allemaal in verzekering gesteld terzake mensenhandel.