Twee aanhoudingen in mensenhandel onderzoek

Leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) hebben op vrijdag 14 oktober de 38-jarige S.V aangehouden en overgedragen aan de afdeling Trafficking In Persons (TIP).

S.V en andere verdachten werden vanaf januari 2021 gezocht door de afdeling TIP. Een minderjarig meisje dat als vermiste was opgegeven door haar ouders in de maand december 2020, ging enkele dagen later terug naar huis, waarna zij door de ouders naar de politie werd gebracht.

Tijdens het verhoor van het meisje door de politie van De Nieuwe Grond, bleek het om een mensenhandel kwestie te gaan en werd deze zaak overgedragen aan de afdeling TIP voor verdere onderzoek. Het slachtoffer kon daarbij alleen de roepnamen van de verdachten doorgeven.

Na bijkans 20 maanden is het de intellengence units van de politie gelukt S.V in beeld te brengen. De tweede verdachte, de 25-jarige vrouwspersoon G.J. werd ook in beeld gebracht en door leden van de afdeling TIP op zaterdag 15 oktober opgespoord en aangehouden.

Het is niet uitgesloten dat er meerdere verdachten in deze zaak zullen worden aangehouden.